Acţiuni rutiere pe raza judeţului Prahova.Au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale
În dimineaţa zilei de ieri, 1 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier şi poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au organizat şi desfăşurat în intervalul orar 07.00-09.00, două acţiuni rutiere pe raza oraşului Vălenii de Munte şi în comunele Bălţeşti, Măgurele şi Păuleşti. 
 
Acţiunile au avut drept obiective prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cu urmări grave care au avut drept cauze de producere abaterile săvârşite de biciclişti şi pietoni, precum şi a celor cauzate de şoferii care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Astfel, în cele două ore, poliţiştii rutieri au oprit, pentru control,  peste 160 de autovehicule, efectuând 110 testări cu aparatul etilotest. 
 
În urma controalelor, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, aproximativ jumătate dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două bicicliştilor, respectiv două pietonilor. 
 
Au fost depistaţi şi doi conducători auto care se aflau la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice, motiv pentru care le-au fost reţinute permisele de conducere. 
 
Totodată, un alt permis de conducere a fost reţinut pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu mai mult de 50 de km/h. 
 
De asemenea au fost retrase şi 4 certificate de înmatriculare. 
 
Valoarea sancţiunilor depăşeşte 8.500 de lei. 
 
Exemplu: 
 
În jurul orei 08.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe Drumul Naţional 1 A, în comuna Gura Vitioarei, aparatul a înregistrat un autoturism condus de o femeie, care circula cu viteza de 109 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 de km/h, (+59 km/h). 
 
Femeia în cauză a fost sancţionată contravenţional conform OUG nr.195/2002, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere.
Sursă:IJP  Prahova