Judetul Prahova.Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi despre faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 00.30, s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din cercetări, a reieşit faptul că un tânăr în vârstă de 19 ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe un drum public din comuna Floreşti, la un moment dat, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminare publică.
În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că la faţa locului, în momentul incidentului se afla şi utilizatorul autovehiculului, un tânăr în vârstă de 20 de ani care l-ar fi lăsat pe tânăr să conducă, deşi avea cunoştinţă că acesta nu deţine permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Mărăşeşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din municipiu. 
 
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.
La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiu. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autoturismului condus de tânăr figurează ca fiind expirată din luna octombrie a anului 2021. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Seara trecută, în jurul orei 00:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Libertăţii, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Izvoarele. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ