IJP PRAHOVA. Buletin  informativ.27 ianuarie 2023

 

Peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate/4 permise de conducere reţinute de poliţişti

La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat 8 actiuni, pe drumurile naţionale din judeţ, în oraşele Buşteni, Urlaţi, Mizil, dar şi în localităţile Drăgăneşti, Lipăneşti, Valea Doftanei şi Valea Călugărescă pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în cadrul activităţilor au fost controlate peste 400 de autovehicule şi au fost efectuate 200 de testări cu aparatul etilotest.

În total au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 86.500 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Aveţi grijă la viteza cu care circulaţi!

Respectaţi cu stricteţe regimul legal de viteză şi adapţi-o în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Reamintim faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiţii de ceaţă, ploi torenţiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara localităţii.

Controale la agenţii economici din judeţ

La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza mai multor comune din judetul Prahova pentru verificarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare.

Astfel, în cadrul acţiunii au fost verificaţi 18 agenţi economici şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, din care 9 conform O.U.G nr.28/199, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost confiscată suma de 2164.74 de lei.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale este de 24.000 de lei.

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control pe raza localităţii Fulga, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Izvoarele.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că acesta figurează cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile Cu restricţii Reţinut.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.175 de lei, conform O.U.G nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În cursul nopţii trecute, în jurul orei 2.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona străzii Rareş Vodă din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Ploieşti.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat pozitiv la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Foto ilustrativ