
În ultimile 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 44 de misiuni, dintre care 16 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 5 incendii, dintre care 3 s-au declanşat ca urmare a nesupravegherii unor mijloace de gătit şi a unui aparat electric pentru încălzire, iar 2 s-au manifestat la nivelul coşurilor de fum, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa a două persoane supraponderale, deblocarea unor persoane din locuinţe şi transportarea acestora la spital şi asistenţa unei persoane căzute de la înălţime.
În intervalul amintit, 26 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 5 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme şi cei 13 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, 2 persoane au fost transportate la spital.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Judeţul Prahova se află în continuare sub informare meteo, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică COD ROŞU, valabilă până astăzi la ora 14:00. Fenomenele vizate
viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, vizibilitatea va fi redusa spre zero, în zona de nord a judeţului la altitudini de peste 1800 m (Azuga, Buşteni, Sinaia, Măneciu şi Valea Doftanei).
RECOMANDĂRI
Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.
Evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.
***
În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Sursa:Comunicat ISU Prahova
Foto ilustrativ