IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.17 ianuarie 2023

 

Tânăr reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

La data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au reţinut un tânăr în vârstă de 24 de ani din oraşul Mizil, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un agent de pază al unui supermarket din zonă de nord a municipiului, despre faptul că, două persoane ar fi sutras mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 550 de lei.

Din cercetări a reieşit faptul că, tânărul în cauză, împreună cu prietena acestuia, în timp ce se aflau în incinta unui supermarket, ar fi sustras 6 sticle cu băuturi alcoolice, ulterior aceştia fugind în parcarea unităţii, acolo unde a fost depistată numai tânăra, de către agenţii de pază.

Astfel, aceasta a fost condusă în incinta supermarketului unde a devenit recalcitrantă distrugând mai multe bunuri.

În cursul zilei de ieri, în colaborare cu poliţiştii de investigaţii criminale, s-a reuşit depistarea tânărului, acesta fiind preluat de către poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti şi condus la sediul unităţii de poliţie, pentru audiere.

În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi furt calificat.

Bărbat depistat după ce ar fi sustras un telefon mobil

La data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sinaia au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că fiului său i-ar fi fost sustras telefonul mobil.

Din cercetări, a reieşit faptul că la data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, fiul acesteia s-ar fi deplasat în zona Masivului Bucegi, Cota 1400, din Sinaia, la ski, iar la un moment dat a staţionat la o cabană din zonă, după care a plecat spre domiciliul său, constatând faptul că din buzunarul lateral îi lipseşte telefonul mobil.

Prejudiciul cauzat este de 5.000 de lei.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ulterior depistat persoana banuită de săvârşirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani din comuna Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa.

Activitatea de cercetare a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dâmboviţa, urmând ca telefonul mobil să fie predat persoanei vătămate.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Femeie depistată în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul postului de Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Buzău, pe numele unei femei în vârstă de 37 de ani, din judeţul Ilfov.

Aceasta a fost condamnată la 4 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acesteia la Penitenciarul de femei, Târgşoru Nou, unde a fost încarcerată.

Aproximativ 100 de articole vestimentare confiscate de poliţişti

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia descurajării elementelor infracţionale şi a combaterii fenomenelor cu impact stradal.

Astfel, au fost legitimate 30 de persoane şi au fost verificaţi 5 agenţi economici.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.600 de lei.

Totodată, au fost confiscate articole vestimentare în valoare de 1.728 de lei.

Exemplu:

În incinta unei unităţi comerciale din zona centrală a municipiului a fost depistată o tânără de 21 de ani din municipiul Bucureşti care oferea spre vânzare 96 de articole vestimentare pentru care nu deţinea certificate de conformitate emise de firma producătoare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, articolele în cauză fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Infracţiuni la regimul rutier

 

La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în zona Parcului Municipal Vest, au observat un autoturism al cărui conducător auto efectua manevre haotice.

Poliţiştii rutieri au oprit, pentru control, autoturismul în cauză, la volan fiind identificat un tânăr în vârstă de 18 ani căruia i-au fost solicitate documentele personale şi pe cele ale autoturismului, acesta neputând prezenta permisul de conducere.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul în cauză fiindu-i încredinţat de către prietena sa care se afla pe locul din dreapta.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi încredinţare.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe Şoseaua Vestului din municipiu, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucov.

Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 02.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei comunale Filipeştii de Pădure, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Tătărani, din judeţul Dâmboviţa.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ulterior, în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe DN 1, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din judeţul Dâmboviţa.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că autovehiculul în cauză avea montate plăcuţe de înmatriculare care aparţin unui alt autoturism.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare.

 

Foto ilustrativ