Profesorul Liviu Draghici , lecţie inedită pentru elevii sai
Profesorul Liviu Draghici de la Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii "Victor Slăvescu" Ploieşti a găsit o metodă inedită de a preda. De săptămâna aceasta şi pana pe 31 ianuarie, elevii săi, împărţiţi în echipe de câte patru, vor vizita câte o filială bancară. Aici, liceenii vor solicita informaţii despre: DAE, rata lunară sau suma totală de rambursat.
Potrivit dascălului, fiecare echipa va simula achiziţia unui apartament în valoare de 50.000 de euro dar vor avea avansuri diferite şi durate diferite de rambursare.
”Prin acest exerciţiu mi-am propus sa ii scot din zona de confort, sa ii familiarizez cu domeniul bancar şi cu implicaţiile unui credit, sa ii determin sa lucreze cu colegi pe care nu ii cunosc şi sa poarte o discuţie cu persoane cu un statut mai mare decât al lor”, a transmis, pe Facebook, Liviu Drăghici.
Acesta a şi făcut un apel către reprezentanţii băncilor din Ploieşti.
”Prin urmare va rog frumos sa ii ajutaţi şi sa aveţi răbdare cu ei pentru ca, de acest prim contact depinde relaţia lor ulterioara cu domeniul economic. Unii dintre ei va pot fi subordonaţi sau colegi la un moment dat sau pot deveni clienţi ai băncii pe care o reprezentaţi. Şi puteţi contribui şi dumneavoastră la educaţia lor.
Ştiu ca poate procedurile nu sunt suficient de flexibile. Anticipez ca poate banca e aglomerata şi timpul consumat cu ei nu va generează beneficii pe termen scurt. Dar am încredere ca veţi găsi 15 minute pentru ei şi va mulţumesc anticipat pentru înţelegere şi disponibilitate”, a fost mesajul profesorului Liviu Drăghici.
foto Facebook/Liviu Drăghici