ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 11 ianuarie 2023


 

În ultimile 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 39 de misiuni, dintre care 17 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 22 urgenţe medicale.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 8 incendii, manifestate la nivelul unor coşuri de fum (a ars funinginea din acestea), la o anexă gospodărească, un incendiu produs la un autoturism şi un incendiu de vegetaţie şi deşeuri menajere (nu au fost înregistre victime), precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa unei persoane, salvarea unui animal şi deblocarea a două persoane din locuinţe.

În intervalul amintit, 23 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 4 accidente rutiere, în care au fost implicate 9 autoturisme şi cei 14 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, 2 persoane au fost transportate la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Judeţul Prahova se află în continuare sub informare meteo, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 18.00 - 11 ianuarie, ora 22.00. Fenomenele vizate sunt precipitaţii abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantităţi de precipitaţii în general de peste 50...60 l/mp. Sunt vizate bazinele hidrografice Prahova şi Teleajen.

Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

 RECOMANDĂRI

Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.