În ultimile 24 de ore, pompierii prahoveni  au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni
În ultimile 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni, dintre care 6 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 28 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat deblocarea unor persoane din locuinţe în municipiul Ploieşti şi asistenţa unei persoane supraponderale. 
În intervalul amintit, 27 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Judeţul Prahova se află sub informare meteo, fiind emise o serie de atenţionări meteorologice, astfel: precipitaţii moderate cantitativ, ninsori în partea montană a judeţului şi COD GALBEN METEO privind intensificari ale vântului la altitudini de peste 1800 m. Din fericire, până în acest moment nu au existat intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo.
***
”Maratonul resuscitării” continuă şi în anul 2023!
O nouă activitate a fost desfăşurată ieri la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Facultatea de Inginerie a Petrolului şi Gazelor. De această dată, a venit rândul tinerilor studenţi de a învăţa de la profesionişti tehnici de prim ajutor şi de a primi informaţii privind comportamentul pe care trebuie să îl adopte în situaţii de urgenţă. Interesul faţă de această activitate a fost unul extrem de ridicat, participând peste 100 de studenţi şi cadre didactice. Ne bucurăm că putem face parte din acest proiect şi sperăm că în anul 2023 va continua seria instruirilor în şcolile prahovene!
***
În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Sursa:ISU Prahova
Foto ilustrativ