IJP PRAHOVA. BULETIN INFORMATIV.5 ianuarie 2023
Ploieştean cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni
 
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţă Ploieşti au identificat şi depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiu, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt. 
În fapt, în perioada 16 - 17 decembrie 2022, bărbatul în cauză ar fi sustras dintr-un imobil patru harduri, precum şi suma de 900 de lei. 
Din verificări, a rezultat faptul că bărbatul ar mai fi comis alte patru infracţiuni de distrugere în formă continuată, furt, respectiv lovirea sau alte violenţe pe raza de competenţă a Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti. 
Astfel, în vederea administrării probatoriului, ieri, 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţă au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la domiciliul bărbatului în cauză. 
Ca urmare a îndoielilor existente privind discernământului bărbatului, faţă de acesta a fost luată măsura internării nevoluntare în vederea stabilirii cu exactitate a acestui aspect. 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.
 
Infracţiuni la regimul rutier. Un bărbat a fost reţinut 
 
La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1, pe sensul Braşov către Bucureşti, se deplasează un autoturism al cărui conducător auto are un comportament agresiv în trafic. 
Autoturismul în cauză a fost dat în atenţie, iar la scurt timp, acesta a fost oprit pentru control, pe Drumul Naţional 1, în afara municipiului Ploieşti. 
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bucureşti. 
La solicitarea poliţiştilor de a se supune testării cu aparatul etilotest, bărbatul a refuzat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, refuzând şi de această dată. 
În baza probatoriului administrat, ieri, 4 ianuarie a.c., faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier în zona Parcului Municipal Vest, din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul din Ploieşti nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
De asemenea, în autoturism a fost identificat şi proprietarul acestuia, persoană care i-ar fi încredinţat vehiculul tânărului pentru a-l conduce.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţare.
Mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Vălenii de Munte pe numele unui bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în comuna Gura Vitioarei. 
Acesta a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii furt calificat. 
În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.
 
Contravenţie silvică
 
Tot ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, în baza unor investigaţii efectuate au identificat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Tătaru care ar fi încărcat şi transportat cantitatea de 1,03 metri cubi de arbori esenţă salcâm, pe care ar fi comercializat-o unei persoane din comună, contra sumei de 550 de lei.
Din primevele verificări a reieşit faptul că materialul lemnos provine de pe un teren situat în afara fondului forestier naţional, ce a fost tăiat ilegal de către tânăr.
În cauză, faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, materialul lemnos fiind ridicat şi predat reprezentaţilor Ocolului Silvic Vărbila.
 
Foto ilustrativ