În perioada 4 – 5 ianuarie 2023, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 31 de misiuni

Comunicat ISU Prahova

În perioada 04 – 05 ianuarie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 31 de misiuni, dintre care 6 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 25 urgenţe medicale.

 În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii (unul produs la o locuinţă din oraşul Vălenii de Munte, la nivelul coşului de fum şi altul la o locuinţă din municipiul Ploieşti, la nivelul contorului electric), precum şi în alte 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa unei persoane supraponderale şi deblocarea unei persoane din locuinţă.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul producerii unui accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme şi cei 2 ocupanţi ai acestora. Nu au fost înregistrate victime.

În intervalul amintit, 25 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Foto ilustrativ