IJP PRAHOVA.BULETIN  DE PRESĂ.23 decembrie 2022

Bărbat cercetat pentru savârşirea infracţiunii de furt

La data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 18.00 poliţiştii poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat în vârstă de 44 de ani despre faptul că i-ar fi fost sustrasă o sacoşă.

În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au identificat apelantul care a declarat faptul că în timp ce se afla într-un supermarket din municipiul Ploieşti ar fi lăsat o sacoşă într-un spaţiu de depozitare al unităţii, iar când a revenit a constatat lipsa acesteia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea persoanei bănuite ca fiind un bărbat în vârstă de 48 de ani din municipiul Ploieşti.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Pentru prevenirea furturilor vă recomandăm:

- Manifestaţi atenţie asupra banilor sau altor bunuri personale în zonele aglomerate din pieţe, târguri, magazine, gări!

-Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare!

- În magazine evitaţi să lăsaţi genţile sau borsetele nesupravegheate în coşurile de cumpărături!

- Nu lăsaţi în maşină bunuri de valoare!

- Dacă părăsiţi autoturismul, asiguraţi-vă că l-aţi încuiat!

 Femeie depistată la volan cu o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 19.30 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele verificări a reieşit faptul că un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Gura Vitioarei la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie în vârstă de 54 de ani din comună.

În urma testării cu aparatul etilotest în cazul conducătoarei auto rezultatul a fost de 0,62 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condusă la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii prahoveni, la datorie în preajma sărbătorilor

Pe tot parcursul zilei de ieri, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate acţiuni pe mai multe linii de muncă.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale pe raza judeţului Prahova, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală.

Pe drumurile naţionale din judeţ s-au aflat poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, care au acţionat cu aparate radar şi cu aparatele etilotest in vedere combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe nerespectarea regimului legal de viteză şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au organizat o acţiune pe raza oraşului şi a zonei metropolitane pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice de pe raza de competenţă.

La nivelul Poliţiei staţiunii Buşteni, în intervalul orar 16.00-19.00, poliţiştii au acţionat în staţiune pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale precum şi pentru creşterea gradului de disciplină pe segmentul rutier.

De asemenea, şi poliţişti Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au acţionat in intervalul orar 18.00-20.00, în baza planului de acţiune,, Foc de artificii", efectuând controale în zonele cu risc infracţional ridicat şi în zonele aglomerate, unde se pot comercializa, fără drept, articole pirotehnice.

În cadrul celor 6 acţiuni, au fost legitimate 273 de persoane şi au fost controlate 10 societăţi comerciale.

Astfel, cu ocazia controalelor în trafic, pe parcursul întregii zile, au fost controlate 200 de autovehicule, fiind efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest.

Totodată, au fost constatate 4 infracţiuni economice şi au fost indisponibilizate 287 de articole vestimentare şi accesorii, dar şi 125 de jucării.

Valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de 25.811 lei.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total 110 sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 15.200 de lei.

Totodată, au fost reţinute patru permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din oraşul Comarnic, poliţiştii au constatat că agentul economic oferea spre comercializare 90 de articole vestimentare inscripţionate cu însemnele şi denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la preţuri net inferioare celor practicate pe piaţă pentru produsele autentice şi pentru care nu a putut prezenta certificate de calitate şi conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

În cauză, articolele vestimentare în valoare de aproximativ 10.850 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute”.

Totodată, s-a constatat că operatorul economic nu a fiscalizat prin intermediul casei de marcat din dotarea unităţii suma de 300 de lei, provenită din încasări, sens în care societatea a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile O.UG. 28/1999, suma de bani fiind confiscată ca şi măsură complementară, prevăzută de acelaşi act normativ.

 

Foto ilustrativ