ISU PRAHOVA.Sărbători de iarnă în siguranţă
Ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă şi cu toţii ne dorim să avem parte de linişte, de momente petrecute în familie, în care să ne bucurăm de magia acestei perioade atât de aşteptate şi îndrăgite de copii şi de adulţi, deopotrivă. 
Premergător şi pe timpul sărbătorii Naşterii Domnului, efectivele inspectoratului desfăşoară o serie de activităţi menite să asigure, pe lângă protecţia şi siguranţa cetăţenilor, evitarea producerii unor evenimente care ar putea prejudicia viaţa şi bunurile comunităţii.
 
Inspectorii de prevenire au derulat, la nivel judeţean, acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la operatori economici cu profil turistic (hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice şi agroturistice, cabane), precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane (mall-uri) şi unităţi de cult.
La nivelul judeţului Prahova, pompierii sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, pentru stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.
 
Echipajele de salvatori din subunităţile operative ale I.S.U. Prahova au derulat acţiuni de recunoaştere la toate categoriile de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi instruirea personalului angajat asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere. 
În anii precedenţi, în perioada sărbătorilor de iarnă, proprietatea individuală a fost cea mai afectată de flăcările scăpate de sub control. În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova atrage atenţia asupra următoarelor măsuri şi reguli de apărare împotriva incendiilor, care se impun a fi respectate în această perioadă:
Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia; indiferent că este natural sau artificial), acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei!
Nu utilizaţi instalaţii/decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii! 
Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră!
Nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire!
Nu utilizaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile!
Nu amplasaţi materialele combustibile sau inflamabile în apropierea surselor de căldură! 
Nu lăsaţi sobele cu focul aprins atunci când părăsiţi locuinţa sau înainte de culcare!
Decuplaţi aparatele electrice de încălzire la plecarea din locuinţă sau înainte de a adormi!
Se interzice copiilor jocul cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale!
 
De asemenea, precizăm că echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare. 
Efectivele instituţiei noastre sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor care s-ar putea produce în  această perioadă, astfel încât cetăţenii să petreacă în linişte sărbătorile de iarnă. Totuşi, vă rugăm să fiţi precauţi şi să aveţi în vedere toate recomandările primite!
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova vă doreşte SĂRBĂTORI FERICITE alături de cei dragi!
 
Foto ilustrativ.