NOI INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei au oprit, pentru control, pe Dc 115B, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 30 de ani, din comuna Măgureni. 
 
Poliţiştii au solicitat conducătoarei auto documentele personale şi pe cele ale autoturismului, însă femeia nu a putut prezenta permisul de conducere. 
Având în vedere acest aspect, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se faptul că aceasta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În autoturism a mai fost identificat un bărbat, posesorul autoturismului, acesta încredinţându-i femeii autoturismul. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare. 
 
La data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Rachieri, au oprit, pentru control, pe strada Ghiocelului un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comună. 
Poliţiştii au solicitat conducătorului auto documentele personale şi pe cele ale autoturismului, însă bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. 
Având în vedere acest aspect, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Tot din verificări a reieşit faptul că autoturismul în cauză avea valabilitatea poliţei RCA, precum şi numerele de înmatriculare expirate. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Marti noapte, în jurul orei 00:15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei, au oprit, pentru control, pe DJ 101 P, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Floreşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa si foto:IJP Prahova