Misiuni ISU Prahova, in perioada 14 – 15 decembrie 2022
În perioada 14 – 15 decembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni, dintre care 16 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 15 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, precum şi în alte 7 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa unor persoane nedeplasabile, degajarea unui copac şi deblocarea unor persoane din locuinţe.
Totodată, au fost asigurate măsurile specifice în cazul a 6 accidente rutiere, în care au fost implicate 12 autoturisme, o autocisternă, un autocamion şi cei 12 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, 2 persoane au fost asistate medical la locul producerii accidentelor, după care au fost transportate de urgenţă la spital.
În intervalul amintit, 17 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Sursa:Comunicat ISU Prahova