ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.13 decembrie 2022

În perioada 12 – 13 decembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 43 de misiuni, dintre care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii. Unul dintre acestea s-a produs la un apartament din municipiul Ploieşti, str. Cornăţel, la nivelul unui panou electric. Nu s-a impus evacuarea locatarilor, incendiul fiind localizat şi lichidat cu rapiditate.

Pompierii au acţionat şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa unei persoane supraponderale, degajarea unui copac şi deblocarea unor persoane din locuinţe.

Totodată, au fost asigurate măsurile specifice în cazul a 7 accidente rutiere, în care au fost implicate 11 autoturisme, o autobasculantă şi cei 12 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, 3 persoane au fost asistate medical la locul producerii accidentelor, după care au fost transportate de urgenţă la spital.

În intervalul amintit, 29 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Marţi 13 – Ziua Informării Preventive

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a identificat această oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv, prin organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 este într-o zi de marţi.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Multe persoane asociază ziua de marţi, numărul 13 şi pisica neagră cu ghinionul, însă noi vă spunem că „ghinionul” poate fi prevenit!

 Majoritatea efectelelor unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informaţi la timp şi ştiţi cum să acţionaţi corect!

Nu uitaţi! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro

În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.