BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA. 13 decembrie 2022
Percheziţie domiciliară la persoane bănuite de tăiere fără drept şi furt de arbori
 
În cursul acestei dimineţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăieni au efectuat o percheziţie domiciliară, în oraş, la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.
Un bărbat în vârstă de 62 de ani şi un minor de 16 ani au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.
În fapt, bărbatul în cauză împreună cu minorul, în perioada 6-8 decembrie a.c. ar fi tăiat şi sustras din ocolul Silvic Muntenia trei arbori de esenţă stejar.
Prejudiciul cauzat este de 1.250 de lei.
În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă.
Astfel, în baza probatoriului administrat faţă de minorul de 16 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.
 
Un prahovean de 27 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru tâlhărie calificată şi tentativă la furt calificat
 
La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului Ploieşti au identificat, depistat şi ulterior reţinut un bărbat din oraşul Băicoi, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată şi a uneia de tentativă la furt calificat. 
În fapt, la data de 6 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că, în scara unui bloc din municipiu, un bărbat, ar fi deposedat, prin violenţă, o femeie în vârstă de 73 de ani, din municipiu, de suma de 4.800 de lei. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că la data de 2 decembrie a.c., acelaşi bărbat ar fi încercat să sustragă produse dintr-o farmacie veterinară din municipiu, prin spargerea geamului uşii de acces în societate, plecând la scurt timp după acest moment, speriat fiind să nu fi fost observat de trecători.  
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificcat şi depistat persoana bănuită de săvârşirea faptelor, ca fiind un bărbat în vârstă de 27 de ani, din oraşul Băicoi. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, ieri, 12 decembrie a.c., faţă de bărbatul în cauză, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, şi tot ieri a fost prezentat în faţa unităţii de parchet competente, ulterior fiind dispusă, faţă de acesta, măsura arestării preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la furt calificat.
 
Reţinut după ce ar fi săvârşit o tâlhărie în formă continuată
 
La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au reţinut un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă continuată.
In fapt, la data de 12 decembrie în jurul orei 16.00 poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că o persoană s-a manifestat recalcitrant în interiorul unui restaurant din zona de Nord a municipiului Ploieşti.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma investigaţiilor efectuate au reuşit, la scurt timp, identificarea şi ulterior depistarea persoanei implicate, ca fiind un bărbat de 43 de ani, din comuna Bărcăneşti.
Totodată, poliţiştii au identificat la faţa locului doi minori care au declarat că în timp ce se aflau în incinta unităţii, acelaşi bărbat le-ar fi cerut banii pe care îi aveau la ei, reuşind să îi deposedeze prin violenţă de sumele de 10, respectiv 12 lei, ulterior persoana în cauză părăsind incinta într-o direcţie necunoscută.
În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată în formă continuată.
 
La volan sub influenţa alcoolului
 
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 08.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza comunei Filipeştii de Pădure, au oprit, pentru control, pe DJ 720, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comună. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Apostolache, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Gornet Cricov, au observat, un autoturism care se afla cu partea din faţă, în afara părţii carosabile, într-un şanţ, pe partea dreaptă a sensului de mers Urlaţi către comuna Apostolache. 
În autoturism se afla conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Tătaru, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Depistaţi în timp ce comercializau articole pirotehnice fără drept
 
La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada George Coşbuc din municipiu, au depistat un bărbat, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a deţine autorizaţie în acest sens. 
Asupra bărbatului de 39 de ani din comuna Valea Călugărească au fost găsite 25 de cutii cu articole pirotehnice, categoria F1, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Şi în această cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Tot ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza unor activităţi informativ-operative au depistat, în flagrant, în comuna Valea Călugărească un bărbat, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice, diferite tipuri şi categorii, fără a fi autorizat în acest sens.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana ca fiind un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Valea Călugărească, care avea asupra sa 530 de bucăţi de articole pirotehnice, categoriile P1, F3, F4, în cantitate de aproximativ 100 de kg, în valoare de aproximativ 9.500 de lei.
Articolele pirotehnice au fost confiscate în vederea continuării
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
Pentru evitarea implicării în evenimente negative, recomandăm: 
 
Să cumpăraţi articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate! 
La achiziţionarea de articole pirotehnice să verificaţi eticheta. Acestea să fie inscripţionate în limba română! 
Să sesizaţi poliţia când constataţi că sunt vândute ilegal articole pirotehnice! 
Vă readucem în atenţia câteva aspecte legate de obiectele cu conţinut pirotehnic: 
Articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani. 
Articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.
 
Foto informativ:G4media.ro