IJP PRAHOVA.BULETIN   INFORMATIV. 8 decembrie 2022

Bănuiţi de furt calificat, reţinuţi de poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Blejoi

La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Blejoi au identificat persoanele bănuite în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În fapt la data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un reprezentant al unei societăţi comerciale despre faptul că în perioada 13-14 noiembrie a.c., ar fi fost sustrase componente din cupru de la mai multe vitrine frigorifice ce se aflau depozitate într-o hală dezafectată din comuna Bucov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 73.000 de lei.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor, ca fiind doi tineri cu vârstele de 15 şi respectiv 18 ani, ambii din comuna Bucov.

În urma probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Bărbaţi depistaţi în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Ploieşti pe numele unui bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Tomşani.

Acesta a fost condamnat la 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, ulterior fiind depus la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.

Tot ieri şi poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Ploieşti pe numele unui bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Ploieşti.

În urma depistării acestuia au fost întocmite documentele necesare încarcerării, fiind depus ulterior la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa.

Articole pirotehnice confiscate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti

Ieri, 7 decembrie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul Republicii din municipiu, au depistat un bărbat de 36 de ani în timp ce oferea spre vânzare 8 cutii de articole pirotehnice din categoria F1, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Un bărbat ar fi produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, aflându-se la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orelor 22:30, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Gheorghe Doja s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar din primele verificări a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 53 de ani în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Gheorghe Doja, din direcţia centru către strada Ştrandului ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu alt autoturism care se afla parcat în afara părţii carosabile.

În urma producerii accidentului rutier a rezultat avarierea ambelor autoturisme.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.

 În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

STIMAŢI CONDUCĂTORI AUTO – ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele înca frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

  • Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Foto ilustrativ