ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER
Pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au desfăşurat, pe Drumul Naţional 1, în mai multe zone, acţiuni pe linia verificării transportului rutier de marfă şi persoane, precum şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au controlat, în total, peste 200 de autovehicule, dintre acestea, 25 fiind dube. 
Cu ocazia controalelor efectuate în trafic au fost efectuate peste 120 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, 7 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 6 pentru nepurtarea centurii de siguranţă. 
Totodată, a fost aplicată si o sancţiune conform OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, precum şi una conform ORD nr.37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 23.000 de lei. 
În urma abaterilor constatate, a fost reţinut un permis de conducere pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare, precum şi 3 certificate de înmatriculare. 
Având în vedere condiţiile meteo din această perioadă, vă recomandăm să conduceţi prudent, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere.
 
Sursa:IPJ Prahova