BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA. 5 decembrie 2022
Femeie depistată de poliţişti în timp ce comercializa articole vestimentare contrafăcute
La data de 4 decembrie a.c., în intervalul orar 09:00-12:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, au acţionat în zona Oborului Ploieşti şi în zona Barierei Bucov, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor cu impact stradal şi a elementelor de parazitism social. 
Astfel, prin activităţile întreprinse, au identificat o comerciantă care, printre articolele expuse la vânzare, avea şi articole ce prezentau inscripţii ale unor mărci înregistrate şi protejate. 
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, articolele în cauză, în valoare de 420 de lei fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Infracţiuni le regimul rutier
Doi bărbaţi au rămas fără permis de conducere, după ce au ales să se urce la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 08.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza oraşului, au oprit, pentru control, pe strada Calea Dacia un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Bucureşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, în jurul orei 08.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, acţionând pe DJ 140, pe raza comunei Stoeneşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Ariceştii-Rahtivani.
La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a  indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi bărbaţi au fost conduşi la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 16.45, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, pe raza oraşului Comarnic, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Ilfov. 
Poliţiştii au solicitat conducătorului auto documentele personale şi pe cele ale autoturismului, însă bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. 
Având în vedere acest aspect, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Tânăr reţinut pentru săvârşirea a două infracţiuni la regiul rutier
Seara trecută, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza de competenţă pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv,  au oprit, pentru control, pe Bulevardul Libertăţii din oraş, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din oraşul Azuga. 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere anulat. 
Astfel, în urma probatoriului administrat, faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi conducere fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova