IJP RAHOVA  CONTINUĂ ACŢIUNILE RUTIERE .Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale
La data de 28 noiembrie a.c.  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pe Drumul Naţional 1 B, pentru combaterea transportului ilegal de persoane, context în care au fost controlate 115 autovehicule, fiind efectuate 30 de testări cu aparatul etilotest. 
Cu ocazia neregulilor constatate au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care amintim 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru depăşiri neregulamentare, precum şi 3 pietonilor care  nu respectă prevederile legale privind traversarea părţii carosabile. 
Conform Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 în cazul ,,Taximetriştilor pirat”.
 
Exemple:
 
Cu ocazia controalelor efectuate pe Drumul Naţional 1 B, poliţiştii au depistat trei astfel de autoturisme. Acestea erau conduse de bărbaţi cu vârstele de 42, 57, respectiv 58 de ani, iar în autoturismele lor se aflau, în total 11 persoane, care erau transportate contra-cost pe diferite rute cum ar fi Ploieşti-Valea Călugărească sau Ploieşti -Albeşti Paleologu.
În toate cele trei cauze a fost luată msăua sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, fiind totodată dispusă suspendarea dreptului de utilizare al autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, fiind reţinut certificatul de înmatriculare, precum şi plăcuţele de înmatriculare.
Totodată, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, şi poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, ocaize cu care au fost controlate peste 75 de autovehicule, aplicând, pentru neregulile constatate 17 sancţiuni contravenţionale. 
S-a avut în vedere şi prevenirea şi combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv, context în care au fost efectuate 20 de testări cu aparatul etilotest, precum şi 2 cu aparatul drugtest.
În total, în cadrul celor două acţiuni au fost reţinute şi 5 permise de conducere.  
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 21.000 de lei.
 
Foto ilustrativ