IJP PRAHOVA. BULETIN INFORMATIV.24 noiembrie 2022

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au identificat şi depistat două minore în vârstă de 15 ani, bănuite de efectuarea mai multor operaţiuni financiare cu ajutorul unui card bancar găsit pe o stradă din municipiu.

În fapt, la data de 11 noiembrie a.c., un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Ploieşti a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în urmă cu două zile, persoane necunoscute ar fi efectuat 14 plăti la mai multe unităţi comerciale de pe raza municipiului, cu ajutorul cardului său bancar pe care l-a pierdut.

Prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale este de aproximativ 1.400 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate şi depistate ca fiind două minore în vârstă de 15 ani, din Ploieşti, care ar fi găsit cardul bancar pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, din municipiu.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept"

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi de învăţământ din municipiu despre faptul că 3 elevi ar fi folosit articole pirotehnice în incinta grupului sanitar al unităţii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat cei trei minori în vârstă de 15 ani, stabilindu-se că au aprins petarde în baia unităţii, fără a fi produse pagube materiale sau vătămarea corporală a vreunuia dintre ei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept".

Depistaţi la volan, deşi aveau permisul de conducere reţinut sau se aflau sub influenţa alcoolului

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza oraşului, au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1- Calea Bucureşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Baia Mare.

În urma interogării bazelor de date a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Seara trecută, în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce acţionau pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Puchenii Mari.

În urma discuţiilor purtate cu bărbatul în cauză, poliţiştii au constatat faptul că acesta emană halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acţiune a poliţiştilor din cadrul biroului pentru protecţia animalelor

Ieri, 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru protecţia animalelor Prahova au desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere în care sunt implicate animalele care sunt nesupravegheate.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza comunei Colceag acolo unde a fost identificată o fermă unde sunt crescuţi 10 bivoli.

În cadrul acţiunii au fost verificate condiţiile de deţinere, adăpost, întreţinere, hrană, apă şi spaţiu de mişcare pentru animalele identificate.

Cu ocazia controlului efetuat, poliţiştii au constatat faptul că animalele nu aveau asigurate apa şi hrana necesare.

Astfel, pentru neregulile constatate, administratorul fermei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, aducându-i-se la cunoştinţă necesitatea respectării măsurilor pentru asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare ale animalelor conform Legii 205/2004, privind protecţia animalelor.

Foto ilustrativ