În perioada 22 – 23 noiembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 30 de misiuni

În perioada 22 – 23 noiembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 30 de misiuni, dintre care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 19 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control.

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 4 incendii, dintre care cel mai însemnat s-a produs la o locuinţă din comuna Baba Ana, sat Cireşanu. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la nivelul acoperişului locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 150, fiind afectată şi o anexă gospodărească de aproximativ 20 mp. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un aparat improvizat de încălzire. Din fericire, nu au existat victime.

 Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul unui accident rutier produs în comuna Balta Doamnei, sat Lacul Turcului, în care a fost implicat un autoturism şi conducătorul auto al acestuia (a acroşat un arbore de pe marginea carosabilului). Nu au fost înregistrate victime.

În intervalul amintit, 19 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren, în comuna Valea Doftanei, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

ATENŢIE LA MIJLOACELE DE ÎNCĂLZIRE ELECTRICE!

Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau achiziţionaţi altele noi;

Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;

• Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

SUPRAVEGHEAŢI COPIII!

•    Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;

•    Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor şi modul în care pot evita producerea incendiilor.

INSTALAŢI SENZORI DE FUM!

•    Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.

•    Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.

Acordaţi atenţie pregătirii în situaţii de urgenţă. Informaţi-vă asupra măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naţionale de pregătire: https://fiipregatit.ro

În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursa.ISU Prahova

Foto ilustrativ