Soferi din Prahova depistaţi la volan cu alcoolemii de 0,66; 0,67; 0,80 sau conducând un autovehicul neînmatriculat
 
În dimineaţa zilei de ieri, 22 noiembrie a.c., în  jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza staţiunii, au oprit, pentru control, pe strada Calea Moroeni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din oraşul Comarnic. 
Întrucât la solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu pe raza comunei Măgurele, au oprit, pentru control, pe DJ 231, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Gornet. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autoturismului figurează ca fiind expirată din cursul acestei luni. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acţionau pe Drumul Naţional 1B, în comuna Bucov, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din judeţul Brăila. 
În urma discuţiilor purtate cu bărbatul în cauză, poliţiştii au constatat faptul că acesta emană halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Seara trecută, în  jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Păuleşti, au oprit, pentru control, pe DJ 102 , un autoturism care circula pe direcţia Ploieşti către Păuleşti. 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comună. 
Întrucât la solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ