ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN PRAHOVA.18 noiembrie 2022
Pe tot parcursul zilei de vineri, 18  noiembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au fost organizate mai multe acţiuni în municipiile Ploieşti şi Câmpina, pe Drumurile Naţionale din judeţ preum şi în oraşele Slănic şi Urlaţi. 
Astfel, s-a acţionat pentru combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracţionale, prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave.
În cadrul acţiunilor, au fost legitimate aproximativ 360 de persoane, fiind controlate peste peste 300 de autovehicule. 
Astfel, au fost efectuate 125 de testări cu aparatele etilotest în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 130 sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, accentul fiind pus, pe acest segment, pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi pe combaterea utilizării telefonului mobil pe timpul deplasărilor.  
Totodată, acţionând şi pentru prevenirea şi combaterea  faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii prahoveni au aplicat 15  sancţiuni contravenţionale în acest sens, conform Legii nr. 61/1991. 
Valoarea tuturor sancţiunilor este de peste 51.000 de lei. 
În urma abaterilor, 4 conducători auto au rămas fără permis de conducere, iar în cazul altor 3, a fost retras certificatul de înmatriculare.
 
Sursa:IJP Prahova