În perioada 17 – 18 noiembrie 2022, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni
 
În perioada 17 – 18 noiembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni, dintre care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 16 urgenţe medicale şi 5 activităţi de îndrumare şi control.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat deblocarea unei persoane din locuinţă, asistenţa a două persoane nedeplasabile şi asanarea de muniţie neexplodată, care a fost descoperită în comuna Blejoi în urma efectuării unor lucrări, fiind vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 20 mm. Acesta a fost ridicat în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic al Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti şi a fost predat la USISU Ciolpani.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul producerii a 6 accidente rutiere, în care au fost implicate în total 11 autoturisme şi un autotren, precum şi cei 17 ocupanţi ai acestora. Dintre persoanele aflate în autoturisme, 5 au fost asistate medical la locul producerii accidentelor şi una a fost transportată la spital, în stare de conştienţă, pentru investigaţii suplimentare.
În intervalul amintit, 19 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, două dintre acestea fiind desfăşurate de către echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia şi a Gărzii de Intervenţie Urlaţi, iar o misiune de recunoaştere a fost efectuată la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Sursa:Comunicat ISU Prahova