BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.18 noiembrie 2022

Reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au reţinut doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, faptă săvârşită la data de 10 noiembrie a.c.

În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 14:30 cei doi bărbaţi, sub pretextul vânzării unor covoare au pătruns în locuinţa a doi bătrâni din comuna Sângeru, iar după negocierea preţului, ar fi sustras o casetă metalică în care se afla suma de 5.000 de lei, părăsind locuinţa.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat cele două persoane bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi bărbaţi cu vârstele de 22, respectiv 46 de ani, ambii din judeţul Braşov.

Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de cei doi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Femei depistate în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis Tribunalul Giurgiu, pe numele unei femei în vârstă de 46 de ani, din judeţul Ilfov.

Aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziunefiscală.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unei femei în vârstă de 31 de an, din municipiul Ploieşti.

Aceasta a fost condamnată la 4 ani şi 2 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În cele două cauze, poliţiştii au procedat la conducerea femeilor la Penitenciarul pentru Femei, Târgşoru Nou, unde au fost încarcerate.

Depistat la volan sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 08:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza municipiului pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv,  au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Măgureni.

Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Foto ilustrativ