PRAHOVA.ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII RUTIERI PENTRU COMBATEREA ABATERILOR SĂVÂRŞITE DE BICICLIŞTI
Indisciplina bicicliştilor, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. 
 
În acest context, miercuri, 16 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat, pe drumurile publice din judeţ, o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie, avându-se în atenţie reducerea riscului rutier cauzat de indisciplina bicicliştilor. 
Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pe drumurile Naţionale 1 şi 1B.
În urma abaterilor constatate au fost aplicate, în total, 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei, 20 de sancţiuni fiind aplicate bicicliştilor. De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii au purtat discuţii cu bicicliştii identificaţi pe drumurile publice, oferindu-le câte o vestă reflectorizantă pentru deplasări în siguranţă pe timp de noapte. 
 
Pentru siguranţa bicicliştilor, poliţiştii recomandă:
 
 -  nu încercaţi să învăţaţi să conduceţi biciclete pe drumurile intens circulate;
 
-  în mers, să ţineţi cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale;
 
- să nu circulaţi în timp ce vă afaţi sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
 
- când circulaţi pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie  echipată cu lumini şi să purtaţi vestă reflectorizantă pentru a fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic; 
 
-  să nu circulaţi cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare.
 
Sursă:IJP Prahova