ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.14 noiembrie 2022
 
În perioada 11 – 14 noiembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 94 misiuni, dintre care 34 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 60 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 9 incendii, dintre care 2 au fost incendii de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere. 
De asemenea, pompierii prahoveni au acţionat şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat deblocarea unor persoane din locuinţe, salvarea unui animal, asigurarea zonei în cazul producerii unui incendiu la cabluri electrice etc.
În acest interval, 63 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în care au fost implicate în total 22 de autoturisme şi un tren, precum şi ocupanţii acestora. În urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate victime. 
În săptămâna  07 – 13 noiembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 5 activităţi de informare,  acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale.
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 46 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 9 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 34 avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 26.000 lei.
În urma controalelor, au fost depistate 2 unităţi care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.
Cu ocazia desfăşurării controalelor, au fost organizate 5 exerciţii la care au participat 63 de persoane şi 2 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 63 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren, în oraşele Sinaia, Azuga şi Buşteni, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la acest obiectiv, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Sâmbătă dimineaţă a fost emis un mesaj Ro-Alert în oraşul Azuga prin care a fost atenţionată populaţia privind prezenţa unui urs într-un copac aflat în curtea cimitirului din oraş. Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia au asigurat zona pentru ca retragerea animalului sălbatic să se efectueze în condiţii de siguranţă. 
 
Un accident feroviar s-a produs duminică, în jurul orei 11:45, în comuna Teişani, sat Malu Vânăt, un autoturism fiind acroşat de un tren de călători, care circula pe ruta Măneciu-Ploieşti Sud. În autoturism se aflau 5 ocupanţi, dintre care unul a fost asistat medical la locul producerii accidentului şi a refuzat transportul la spital. În tren se aflau aproximativ 100 de călători, nefiind înregistrate victime din rândul acestora. 
 
Foto:ISU Prahova