În perioada 10 – 11 noiembrie 2022, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 35 de misiuni
În perioada 10 – 11 noiembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 35 de misiuni, dintre care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 20 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa unei persoane şi deblocarea a două persoane din locuinţe.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul producerii a două accidente rutiere produse în oraşul Sinaia, pe DN1, şi în municipiul Ploieşti, pe B-dul Bucureşti, în care au fost implicate două autoturisme şi o autoutilitară, precum şi cei 5 ocupanţi ai acestora. Din fericire, accidentele nu au fost soldate cu victime.
În intervalul amintit, 25 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în municipiul Câmpina, în oraşul Plopeni, în localitatea Lipăneşti, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Ieri după-amiază, pompierii prahoveni au fost solicitaţi o dată în plus să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Şoimari, la nici 24 h de la producerea unui alt incendiu de vegetaţie uscată (litieră) în aceeaşi zonă. Când au ajuns la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în interiorul pădurii din zonă, la nivelul litierei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 ha. Au fost mobilizate trei autospeciale de intervenţie şi comandă, două echipaje de pompieri (15 militari), personal din partea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi angajaţi ai Ocolului Silvic. Incendiul a fost lichidat după câteva ore de luptă, dificultatea intervenţiei fiind dată de suprafaţa întinsă cuprinsă de flăcări şi de relieful accidentat.
 
Un al incendiu s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 03:00, la o gospodărie din comuna Predeal Sărari, satul Zămbroaia. Prima intervenţie a fost asigurată de două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. Astfel, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu o a treia autospecială de stingere. Intervenţia a fost finalizată după două ore de luptă cu focul.
În urma incendiului, o femeie în vârstă de 52 de ani a fost transportată la spital cu atac de panică.
 
Sursa: Comunicat ISU Prahova
Foto ilustrativ