Distincţii pentru Radio România

Emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină, difuzată de Radio România Actualităţi, a fost premiată aseară, în cadrul Galei Premiilor UZPR, pentru ediţia care l-a avut ca invitat pe scriitorul Dinu Săraru.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a premiat personalităţi ale presei din România şi jurnalişti care au participat la concursul Pandemie şi patriotism, dar şi membri ai Uniunii din toată ţara şi din filialele din Diaspora.

„Mulţumiri juriului pentru acordarea acestui premiu, mulţumiri Radio România pentru că m-a format şi mi-a dat prilejul realizării acestei emisiuni, în special Radio România Actualităţi, mulţumesc colegilor care mi-au fost alături în cei 32 de ani de carieră profesională, de asemenea, mulţumesc echipei, destul de mici, Luminiţa Voinea, Luciana Gingăraşu şi Ruxandra Săraru, care m-a sprijinit din primele clipe să revin la microfon, mulţumiri speciale scriitorului Dinu Săraru, fără de care această emisiune şi acest premiu nu ar fi fost posibile. În egală măsură, gândul meu bun şi mulţumirile mele se îndreaptă şi către ascultătorii Radio România Actualităţi care, alegând să asculte emisiunea Serviciul de noapte, validează efortul meu de a le aduce veştile cele mai noi, indiferent de ora din zi şi din noapte”, a afirmat Maria Ţoghină, realizatoarea Serviciului de noapte.

La rândul său, jurnalista Ruxandra Săraru a menţionat eforturile şi proiectele Mariei Ţoghină, de dezvoltare a Radioului Public, în calitate de jurnalist, dar şi de fost preşedinte al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Tot ieri, Agenţia de presă Rador, aparţinând Societăţii Române de Radiodifuziune, a primit diploma de excelenţă din partea Fundaţiei Eurolink – Casa Europei, ca recunoaştere a implicării sale în susţinerea învăţământului dual. În cadrul ceremoniei, decanul Facultăţii de Jurnalism, Antonio Momoc, a mulţumit Radio România pentru parteneriatul solid dintre cele doua instituţii.

Sursa.Comunicat  Radio România Actualităţi