PRAHOVA.NOI INFRACŢIUNI LA REGIMUL REGIMUL RUTIER

Duminica, în jurul orei 15.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Republicii din oraş au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta figurează cu permis de conducere cu restricţii SUSPENDAT.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În jurul orei 19.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Grădinari din municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula din direcţia Apelor către strada Mircea cel Bătrân.

Conducătorul auto nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, astfel că aceştia au pornit în urmărirea autoturismului, identificându-l pe o altă stradă, abandonat în dreptul unui imobil.

În baza investigaţiilor şi cercetărilor efectuate a fost identificat şi ulterior depistat conducătorul auto, ca fiind un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiul Ploieşti.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu este deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orelor 03.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele verificări, a reieşit faptul că un bărbat în vârtă de 28 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe Bulevardul Republicii din municipiul Ploieşti, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu alte două autoturisme care se aflau parcate regulamentar.

După producerea evenimentului, atât conducătorul auto, dar şi pasagera din autoturism au părăsit locul producerii accidentului, fiind identificaţi în proximitatea acestuia.

Tânăra în vârstă de 20 de ani a fost transportată la spital pentru îngrjiri medicale de specialitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.72 mg/l alcool în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Surs:IJP Prahova

Foto ilustrativ