Infracţiuni constatate de poliţiştii prahoveni.5 noiembrie 2022
La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Drajna au depistat în flagrant două persoane, în timp ce tăiau material lemnos dintr-o pădure din comuna Măneciu.
 
Din verificări, a reieşit că un bărbat în vârstă de 40 de ani şi un minor de 15 ani, ambii din comuna Săcele ar fi tăiat mai mulţi arbori din specia fag, dintr-o pădure din satul Cheia, o parte din materialul lemnos fiind încărcat într-o autoutilitară.
 
La faţa locului s-a prezentat şi un reprezentant al Ocolului Silvic Măneciu care a stabilit că în autovehicul se afla 0,4 metri cubi material lemnos, iar pe sol alţi 0,3 metri cubi, întreaga cantitate fiind lăsată în custodie acestuia.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de taiere fără drept de arbori şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional.
 
La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 12.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Blejoi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Bărcăneşti au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 101 P, în Poiana Câmpina au oprit o autoutilitară care a fost înregistrată de aparatul radar circulând cu o viteză de 92 km/h în localitate (+42 km/h-limita 50 de km/h).
La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani din comuna Poiana Câmpina.
În urma examinării poliţei RCA a autovehiculului în cauză s-a constatat faptul că aceasta prezenta contrafacerea scrierii şi neconcordanţe între date, fapt pentru care s-a procedat la verificarea acesteia în bazele de date, rezultatul fiind negativ. 
 
Ultima poliţă R.C.A valabilă fiind emisă în luna decembrie a anului 2021.
 
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru depăşirea regimului legal de viteză, dar şi pentru neîndeplinirea obligaţiei de a încheia o poliţă RCA valabilă.
 
Totodată, a fost dispusă măsura indisponibilizării vehiculului, fiindu-i retras în acest sens certificatul de înmatriculare.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 
Sursa:IJP Prahova