În perioada 31 octombrie – 01 noiembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 41 de misiuni
 
În perioada 31 octombrie – 01 noiembrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 41 de misiuni, dintre care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 30 urgenţe medicale.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 6 incendii de vegetaţie uscată, resturi vegetale şi deşeuri menajere.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul unui accident rutier produs pe DN1, în dreptul oraşului Băicoi, în care au fost implicate 2 autoturisme şi cei 5 ocupanţi ai acestora. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
În intervalul amintit, 31 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Ne aflăm la debutul lunii noiembrie şi, implicit, al sezonului rece. Temperaturile vor continua să scadă în perioada următoare, astfel că se impune să avem în vedere o serie de reguli prin respectarea cărora poate fi evitată producerea unor evenimente nefericite:
 Apelează la un hornar autorizat pentru curăţarea coşului de fum!
Verifică sobele pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături sau alte nereguli şi rezolvă defecţiunile constatate pentru a asigura funcţionarea normală a acestora!
 Pregăteşte instalaţia electrică dacă ştii că vei folosi alte mijloace de încălzire - calorifere electrice, radiatoare etc. 
 Îţi faci provizii de lemne potrivite pentru arderea în sobă şi nu folosi alte substanţe combustibile.
În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Sursa:ISU Prahova
 
Foto ilustrativ