Prahova. Nicio zi fara infractiuni rutiere.Un bărbat a fost reţinut
La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Bălţeşti, au observat un autoturism care circula pe DJ 102 M, iar la un moment dat a pierdut controlul direcţiei de deplasare pătrunzând brusc pe acostament. 
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Bălţeşti. 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul în cauză nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Ba mai mult, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.  
Noaptea trecută, în jurul orei 00:45 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, în afara municipiului Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe direcţia Braşov către Bucureşti, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Ciorani. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ