Prahova. Alte infracţiuni la regimul rutier
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţiei Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Filipeştii de Târg, au oprit, pentru control, un moped care nu avea montată plăcuţa cu numărul de înmatriculare. 
Conducătorul moped-ului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din judeţul Buzău, declarând faptul că autovehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat. 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat 
Ba mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Având în vedere aspectele constatate, mopedul în cauză a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea sau punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea unui aufără permis de conducere.
 
În noaptea de 29 octombrie a.c., în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Baba Ana, au oprit pentru control, pe DJ 102D, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în comună.
Întrucât la înmânarea documentelor, bărbatul emana halenă alcoolică, acestuia l s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, refuzând, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, refuzând şi de această dată. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de moste biologice de sânge.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ