În perioada 27 – 28 octombrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni
 
În perioada 27 – 28 octombrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 34 de misiuni, dintre care 8 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 26 urgenţe medicale.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 4 incendii de vegetaţie uscată, resturi vegetale şi deşeuri menajere.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul unui accident rutier produs în Sinaia, pe DN1, în care au fost implicate 2 autoturisme şi cei 6 ocupanţi ai acestora, nefiind soldat cu victime.
În intervalul amintit, 27 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
ATENŢIE!
Arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate se poate face doar în cazuri excepţionale atunci când se impune ca o măsură de carantină fitosanititară şi numai după obţinerea acordului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc, cu respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. 
În caz contrar, acţiunea reprezintă contravenţie şi se pedepseşte conform legii!
Arderea deşeurilor menajere în gospodării este interzisă! 
Substanţele nocive eliberate afectează calitatea aerului şi pot avea repercusiuni grave asupra sănătăţii.
În plus, când sunt arse deşeuri de plastic cantitatea de substanţe toxice eliberată în aer este de o mie de ori mai mare decât atunci când sunt arse lemne de foc!
Fii responsabil şi gândeşte-te la sănătatea celor din jur, precum şi la mediul înconjurător! 
NU arde deşeurile menajere sau resturile vegetale de orice provenienţă!
În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Sursa:ISU Prahova
Foto ilustrativ