PRAHOVA.Infracţiuni la regimul rutier
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 77 de ani, domiciliat în Statele Unite ale Americi. 
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, deşi bărbatul deţine un permis de conducere, acesta nu este internaţional, nefiind valabil pe teritoriul României.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
 
La data de 27 octombrie, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Andrei Mureşanu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări reieşind faptul că un bărbat în vârstă de 31 de ani, din oraşul Boldeşti Scăeni ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu două autoturisme care se aflau staţionate pe partea dreaptă a sensului său de deplasare. 
 
În urma impactului, nu au rezultat victime. 
 
Întrucât bărbatul în vârstă de 31 de ani mana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Măgureni, au oprit, pentru control, pe DJ 101P un autoturism condus de un bărbat din judeţul Buzău. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
În această dimineaţă, în jurul orei 07:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, Centura de Vest, au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă,  circulând pe direcţia Bucureşti către Braşov, condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din oraşul Vălenii de Munte. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 şi mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ