Misiuni ISU Prahova. 26-27 octombrie 2022

În perioada 26 – 27 octombrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 29 de misiuni, dintre care 9 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 20 urgenţe medicale.

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii, unul dintre acestea s-a manifestat la nivelul compartimentului motor al unui autocamion în comuna Bărcăneşti, sat Bărcăneşti, nefiind soldat cu victime. Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la o hală dezafectată din zona Ploieşti Triaj, fiind cuprinse de flăcări reziduurile petroliere dintr-un canal de colectare din incinta halei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit două autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălţime şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Nu au fost înregistrate victime.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 4 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme, o autospecială SAJ şi un autocamion. Din fericire, aceste evenimente nu au fost soldate cu victime.

 În intervalul amintit, 22 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursa:Comunicat ISU Prahova