ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI.26 octombrie 2022
La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice şi Rutier, cei ai Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti şi cei ai Poliţiei orăşeneşti Buşteni au organizat şi desfăşurat 4 acţiuni, pe mai multe linii de activitate, pe raza de competenţă.
Obiectivele celor 4 acţiuni au fost combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind regimul legal de viteză, precum şi combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal, avându-se în vedere şi prevenire şi combatere a  infracţionalităţii la regimul bunurilor contrafăcute şi a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.
Acţiunile s-au desfăşurat pe Drumurile Naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti şi pe raza oraşelor Băicoi, Buşteni, Urlaţi şi Vălenii de Munte.
Astfel, pe linie rutieră, poliţiştii rutieri au controlat aproximativ 196 de autovehicule, efectuând în total 85 de testări cu aparatul etilotest.
În acest context au fost aplicate peste 110 sancţiuni contravenţionale, 75 dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi 4 pietonilor care nu respectă dispoziţiile legale privind traversarea regulamentară. 
Pentru neregulile constatate au fost reţinute şi 11 permise de conducere, dintre care, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
Totodată, conform  Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate şi 14 sancţiuni contravenţionale cu ocazia constatării unor fapte de această natură.
 
Valoarea sancţiunilor este de peste 61.000 de lei.
 
Cu ocazia controalelor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, la 4 societăţi comerciale din oraşele Băicoi, Urlaţi şi Vălenii de Munte, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni conform Legii nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, indisponibilizând cu această ocazie 200 de articole vestimentare şi 200 de jucării, pentru acestea nefiind prezentate înscrisuri care să ateste autenticitatea lor sau acordul titularilor de marcă în vederea comercializării, existând indicii cu privire la faptul că acestea sunt contrafăcute.
Valoarea totală a bunurilor identificate şi ridicate este de aproximativ 22.000 de lei.
Cu ocazia constatării celor 4 infracţiuni au fost întocmite 4 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii tuturor faptelor de natulă penală sau contravenţională.
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ