IJP PRAHOVA.BULETIN  INFORMATIV.26 octombrie 2022

Reţinut pentru furt calificat

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au reţinut o persoană banuită de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 9.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat, administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Câmpina, cu privire la faptul că i-au fost sustrase din incinta unităţii mai multe parfumuri şi bijuterii din inox.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 800 de lei.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Câmpina.

Acesta a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.

Tot ieri, în vederea administrării probatoriului a fost pus în executare şi un mandat de percheziţie domiciliară la imobilul unde locuieşte bărbatul.

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Depistat după ce ar fi sustras 20 de baloţi de porumb

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească au fost sesizaţi de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că i-au fost sustraşi de pe câmp mai mulţi baloţi de porumb.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în extravilanul satului Pantazii unde bărbatul deţine un teren agricol de unde se observă lipsa a 20 de baloţi de porumb.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Valea Călugărescă.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărească au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Ploieşti, pe numele unui bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în comuna Plopu.

Acesta a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat şi participaţie improprie la fals intelectual.

În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea bărbatului la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.

15 kilograme de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au efectuat activităţi de verificare şi control în cadrul unei societăţi comerciale din oraşul Vălenii de Munte, ocazie cu care au constatat faptul că în incinta societăţii se comercializau articole pirotehnice fără a exista o autorizaţie în acest sens.

În urma verificărilor efectuate au fost depistate 720 de bucăţi de articole pirotehnice în greutate totală de aproximativ 15 kilograme.

Articolele în cauză au fost confiscate în vederea continării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Depistat la volan având o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat

Noaptea trecută, în jurul orei 04.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului, au fost sesizaţi de către Poliţia Locală Ploieşti despre faptul că într-o staţie de autobuz de pe Bulevardul Republicii se află, oprit, un autoturism al cărui conducător auto emană halenă alcoolică.

Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiu, care emana halenă alcoolică.

Având în vedere acest aspect, poliţiştii au testat bărbatul cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au condus şoferul la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, acesta refuzând cele două recoltări.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Foto ilustrativ