Proiect finanţat de CJ Prahova .Plantele de la Grădina Botanică, irigate printr-un sistem inteligent, realizat de echipa de robotică de la „Mihai Viteazul“
Un sistem inteligent de irigare automată, conceput şi realizat în totalitate de elevi, va ajunge la sera Grădinii Botanice Bucov, împreună cu o serie de plante suculente.
Minţile luminate care au realizat „jucăria" ce va fi donată Grădinii Botanice sunt din echipa de robotică Ro2D2 a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti.
Echipa s-a remarcat şi printr-un spirit organizatoric „ca la carte". Sistemul a fost prezentat joi, 20 octombrie, chiar în sera ecologică a Grădinii Botanice, în faţa mai multor profesori şi elevi pasionaţi de biologie. A fost o întâlnire interactivă, în care s-a discutat despre natură şi viaţă sănătoasă.
Toţi elevii participanţi la "Gradina Inteligenta" au obţinut diplome care atestă implicarea lor în această activitate de voluntariat.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova.
Acţiunea face parte din proiectul "Catre generatia viitorului prin educatia STEM", finanţat de Consiului Judeţean Prahova, în baza Legii 350/2005.
 
Sursa:CJ Prahova