COMUNICAT DE PRESA IJP PRAHOVA.21 octombrie 2022

Reţinuţi pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat

Prejudiciul total este de aproximativ 6.2000 de euro

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadru Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul pentru Combaterea Furturilor din Locuinţă, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au identificat şi depistat doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, fapă comisă în noaptea de 9 spre 10 octombrie a.c.

În fapt, în noaptea de 9 spre 10 octombrie a.c., cei doi bărbaţi ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate reparaţiile în cadrul unui service auto, de unde au sustras mai multe scule electrice, prejudiciul cauzat fiind estimat la suma de 6.200 de euro.

În urma verificărilor efectuate, cele două persoane au fost identificate ca fiind un tânăr în vârstă de 17 ani şi un bărbat în vârstă de 45 de ani.

Astfel, ieri, în timp ce desfăşurau activităţi de depistare a celor doi bărbaţi, poliţiştii l-au depistat în trafic pe bărbatul în vârstă de 45 de ani, fiind condus, ulterior, la sediul poliţiei.

În vederea administrării probatoriului, tot ieri, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele celor doi bărbaţi bănuiţi, ocazie cu care a fost depistat şi minorul în vârstă de 17 ani.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unor alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

2 persoane reţinute de către poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate au reuşit identificarea a două persoane bănuite de săvârşirea a mai multor infracţiuni de furt calificat, în două cauze penale diferite.

Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 10.45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că unei femei în vârstă de 75 de ani, în timp ce se afla pe strada Griviţei din municipiul Ploieşti, i-a fost sustrasă geanta personală, ce conţinea un telefon mobil şi suma de 2.000 de lei.

În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită, ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani din municipiul Ploieşti, ulterior acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.

În cea de-a doua cauză penală, a fost identificată persoana bănuită de furtul unei truse de scule, faptă comisă la data de 19 octombrie a.c., din incinta unei societăţi comerciale.

În urma investigaţiilor efectuate a reieşit că bărbatul în vârstă de 43 de ani, din municipiul Ploieşti ar mai fi săvârşit alte 6 fapte de furt din societăţi comerciale, prejudiciul cauzat fiind de 3.000 de lei.

Tot ieri, în urma identificării persoanelor bănuite, poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Ploieşti.

În urma probatoriului administrat în cele două cauze penale, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor două persoane, în cadrul a două dosare penale deschise sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi furt în formă continuată.

Femeie reţinută după ce ar fi sustras o sumă de bani dintr-un autoturism

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, din comuna Râfov, cu privire la faptul că din interiorul autoturismului său parcat pe o stradă din zona centrală a municipiului, i-a fost sustrasă suma de 100 de lei, urmărind persoana în cazuă până pe strada Gheorghe Lazăr din Ploieşti.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat de îndată în zona indicată, depistând în interiorul unei societăţi comerciale persoana bănuită de comiterea faptei, fiind vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani, din municipiul Ploieşti, care a fost condusă la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, faţă de femeia în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentată unităţii de perchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au fost sesizaţi de către un bărbat, în calitate de instalator cablu în cadrul societăţi de electricitate, despre faptul că o persoană i-ar fi spart parbrizul autoutilitarei de serviciu, în timp ce se afla în comuna Apostolache.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări stabilindu-se faptul că, în timp ce efectua debranşarea de la reţeaua de telecomunicaţii a unui abonat, din cauza neplăţii serviciilor prestate, acesta a ieşit din locuinţă şi sub influenţa băuturilor alcoolice i-a adresat expresii şi cuvinte jignitoare apelantului.

Ulterior, în momentul în care apelantul a dorit să plece de la faţa locului, fostul abonat al reţelei ar fi aruncat cu o piatră în direcţia autoutilitarei, spărgându-i parbrizul, ulterior acesta din urmă părăsind imobilul.

Faţă de bărbatul în vârstă de 72 de ani a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Ploieşti, pe numele unui bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în municipiu.

Acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea bărbatului la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.

Prahoveni depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1, km 55 intersecţie cu A3, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Ploieşti.

Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Noaptea trecută, în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Apostolache, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Iordăcheanu, au oprit, pentru control, pe strada pe DJ102C, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ulterior în jurul orei 04:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Ştrandului, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 69 de ani, din municipiul Ploieşti.

Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.