ISU  PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 18 octombrie 2022

În perioada 17 – 18 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 42 de misiuni, dintre care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 28 cazuri SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

În ultimele 24 de ore, 28 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere petrecute în municipiul Ploieşti şi în oraşul Băicoi, în care au fost implicate 6 autoturisme (2 parcate) şi cei 6 ocupanţi ai acestora. Aceste evenimente nu au fost soldate cu victime.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la acest obiectiv, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru lichidarea a 4 incendii. Primul dintre acestea s-a produs la o gospodărie din comuna Plopu, sat Nisipoasa. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, au intervenit 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Flăcările s-au manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, fiind afectate o casă de locuit şi o anexă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Seria eventimentelor de acest tip a continuat cu un incendiu de vegetaţie uscată produs în comuna Predeal-Sărari, flăcările manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha. Celelalte incendii au afectat o anexă gospodărească din comuna Balta Doamnei, precum şi două remorci auto în oraşul Mizil, fiind cuprinsă de flăcări încărcătura acestora (coceni).

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.

Foto ilustrativ