Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a participat la ”Bursa locurilor de muncă”

În data de 14 octombrie 2022, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a participat la ”Bursa locurilor de muncă”, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.

La activitate au participat 6 deţinute clasificate în regim deschis, aflate în ultima parte a traseului execuţional penal, care au manifestat o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte activitatea lucrativă şi care sunt interesate să-şi găsească un loc de muncă după liberare.

În cadrul acestui demers s-a avut în vedere promovarea de către operatorii economici a ofertelor de locuri de muncă vacante pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, printre care se numără şi deţinutele aflate în custodia unităţii penitenciare (calificate într-o meserie, precum şi fără calificare profesională), prin realizarea de interviuri directe cu agenţii economici locali, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora. Cu această ocazie, persoanele participante au avut ocazia să studieze ofertele de locuri de muncă puse la dispoziţie de către agenţii economici, implicit identificarea unei oportunităţi de angajare după punerea în libertate.

Obţinerea unui loc de muncă reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserţie a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, astfel că acest demers nu poate decât să încurajeze si să ofere persoanelor condamnate suportul necesar în revenirea acestora pe piaţa muncii şi în societate.

            De asemenea, tot vineri, 14 octombrie 2022, la sediul unităţii penitenciare s-a derulat activitatea „Lecţii de viaţă” în cadrul ”Campaniei de prevenire a criminalităţii, precum şi de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”, cu participarea a 30 de elevi din cadrul Liceului ”Voievodul  Mircea” din Târgovişte.

Evenimentul, cuprins şi în proiectul destinat celebrării Zilei Educaţiei în penitenciare,  a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Politie Dâmboviţa şi a Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa şi a avut ca scop prevenirea criminalităţii şi facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, prin sensibilizarea comunităţii cu privire la exercitarea spiritului civic responsabil şi sprijinirea eforturilor persoanelor liberate din penitenciar.

În cadrul activităţii a fost valorificată experienţa de viaţă a celor 7 deţinute participante, prin transmiterea unor informaţii corecte cu privire la consecinţele privării de libertate, prin prezentarea poveştilor de viaţă ale acestora şi prin promovarea unor mesajelor antiinfracţionale către societatea civilă.

Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou