JUDETUL PRAHOVA.INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER .12 octombrie 2022
La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Gheorghe Doja, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Proviţa de Sus. 
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autoturismului figurează ca fiind expirate din cursul lunii august a anului curent. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Miercuri seara, în jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre faptul că la intersecţia străzilor Azuga cu Bulevardul Petrolului, din municipiu, s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări stabilindu-se faptul că un tânăr în vârstă de 21 de ani, aflându-se la volanul unui autoturism, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare intrând în coliziune cu un alt autoturism care se afla staţionat în afara părţii carosabile. 
 
În urma impactului nu au rezultat victime. 
 
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ba mai mult, în urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova