ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI.12 octombrie 2022
La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, cei ai Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti şi cei ai Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au organizat şi desfăşurat 4 acţiuni, pe mai multe linii de activitate, pe raza judeţului.
 
Obiectivele celor 4 acţiuni au fost combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, precum şi combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal, dar şi verificarea agenţilor economici cu privire la respectarea normelor legale în activitatea de exploatare a fondului forestier, de achiziţie, transport, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos.
 
Acţiunile s-au desfăşurat în zona centrală a municipiului Ploieşti, pe raza oraşului Vălenii de Munte şi pe raza comunei Valea Doftanei. 
 
Astfel, pe linie rutieră, poliţiştii rutieri au controlat aproximativ 80 de autovehicule, efectuând în total 30 de testări cu aparatul etilotest.
 
În acest context au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, 15 dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 bicicliştilor depistaţi sub influenţa alcoolului, precum şi 2 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept. 
 
Pentru neregulile constatate au fost reţinute şi 4 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.
 
Valoarea sancţiunilor este de 7.250 de lei.
 
Totodată, conform  Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale cu ocazia constatării unor fapte de această natură, precum şi 2 conform OG nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.
 
Cu ocazia controalelor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, pe raza comunei Valea Doftanei la 3 societăţi comerciale, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 90.000 de lei. 
 
Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.92/2021 privind regimul deşeurilor, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, precum şi conform HG nr. 2.293/2004 privind gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.
 
Totodată, poliţiştii au confiscate valoric şi cantitatea de 122,1082 de metri cubi de material lemnos, în urma neregulilor constatate în cadrul activităţilor de verificare.
 
Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii tuturor faptelor de natulă penală sau contravenţională.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ