ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR RUTIERI  CONTINUĂ IN JUDETUL PRAHOVA
Pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au desfăşurat, pe Drumul Naţional 1, în zona Bărcăneşti, precum şi pe  Drumul Naţional 1B, în comuna Bucov, două acţiuni pe linia verificării transportului rutier de marfă şi persoane şi în vederea combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au controlat în total 340 de autovehicule, dintre acestea, 100 fiind de transport marfă sau persoane, fiind efectuate 114 testări cu aparatul etilotest.  
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale, aproximativ 50 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.  
Totodată, 17 sancţiuni au fost aplicate conform OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, precum şi 5 conform OG nr.37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 50.500 de lei. 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 5 permise de conducere, 2 pentru neacordare prioritate de trecere autovehiculelor care au acest drept, 2 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi 9 certificate de înmatriculare.  
 
Conduceţi prudent! VIAŢA ARE PRIORITATE!
 
Sursa:IPJ Prahova