În perioada 11 – 12 octombrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni

În perioada 11 – 12 octombrie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, dintre care 8 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 17 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

În ultimele 24 de ore, un număr de 18 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii au acţionat în 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, dintre care una a vizat deblocarea unei persoane din locuinţă în Comarnic şi cea de a doua, salvarea unui animal.

Totodată, echipajele de pompieri au asigurat măsurile specifice în cazul a 2 accidente rutiere, produse în localităţile Floreşti şi Blejoi, în care au fost implicate 5 autoturisme şi cei 10 ocupanţi ai acestora. Una din persoanele implicate a fost rănită şi a fost transportată de urgenţă la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în oraşul Azuga şi în localitatea Ceraşu, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

 ***

 Având în vedere faptul că temperaturile sunt tot mai scăzute în ultima perioadă, ceea ce determină şi utilizarea unor sisteme electrice pentru încălzirea locuinţelor, revenim în atenţia populaţiei cu următoarele atenţionări şi sfaturi:

ATENŢIE LA MIJLOACELE DE ÎNCĂLZIRE ELECTRICE!

Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau achiziţionaţi altele noi;

Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;

• Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

SUPRAVEGHEAŢI COPIII!

•    Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;

•    Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor şi modul în care pot evita producerea incendiilor.

INSTALAŢI SENZORI DE FUM!

•    Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.

•    Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.

În continuare, unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursa:ISU Prahova

Foto ilustrativ