ISU PRAHOVA.Misiuni in perioada 7 – 10 octombrie 2022
 
În perioada 07 – 10 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 91 misiuni, dintre care 37 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 53 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocări de persoane din locuinţe, salvarea unui animal, asigurarea măsurilor specifice în cazul unei scurgeri de combustibil pe carosabil din rezervorul unui camion, în comuna Blejoi. 
În ultimele 24 de ore, 55 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, petrecute în municipiul Ploieşti şi în localităţile Iordăcheanu, Lipăneşti şi Cioranii de Sus. În urma acestor evenimente, o persoană a fost transportată de urgenţă la spital.
În săptămâna  03 – 07 octombrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 9 activităţi de informare,  acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale.
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 64 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 22 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 55 avertismente şi 9 amenzi în cuantum de 18.500 lei. În urma controalelor, au fost depistate 3 unităţi care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 8 exerciţii la care au participat 202 persoane şi 9 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 205 persoane.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la acest obiectiv, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Pompierii prahoveni au fost în alertă vineri, în jurul orei 20:45, după un anunţ referitor la un incendiu care a cuprins un autocamion încărcat cu porumb, în comuna Brazi, pe DN1. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la capul tractor şi, ulterior, acesta s-a propagat asupra vegetaţiei uscate din jurul autocamionului, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Un alt incendiu a avut loc duminică dimineaţă la o locuinţă situată în comuna Iordăcheanu, sat Vărbila.
La locul evenimentului au fost mobilizate 3 echipaje de stingere şi o ambulanţă SMURD, care au acţionat pentru stingerea incendiului şi pentru înlăturarea efectelor negative ale acestuia.
Flăcările se manifestau la o cameră, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.
Din păcate, pompierii au identificat o persoană, bărbat în vârstă de 65 ani, care suferise arsuri pe întreaga suprafaţă corporală şi era decedată. Din primele cercetări efectuate, a fost stabilită drept cauză probabilă a incendiului fumatul.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
 
Foto ilustrativ/prahovaeconomica.eu