ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI PE LINIA TRANSPORTULUI DE MARFĂ ŞI PERSOANE
În această dimineaţă, între orele 06.00-10.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu poliţiştii Poliţiei municipiul Ploieşti-Biroul Rutier au desfăşurat, pe Drumul Naţional 1, în comuna Bărcăneşti şi în municipiul Ploieşti, acţiuni pe linia verificării transportului rutier de marfă şi persoane. 
 
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au controlat în total aproximativ 60 de autovehicule, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, 3 dintre acestea fiind aplicate conform HG. nr.69/2012, privind transportul rutier, 1 conform OG. 43/1997  privind regimul drumurilor şi 13 conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 3.000 de lei. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 2 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.  
 
Exemple semnificative: 
 
▪️În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit pentru control, pe Drumul Naţional  1, în comuna Bărcăneşti, un microbuz de transport persoane condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani, care efectua transport public regulat pe ruta Ploieşti- Gorgota, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că 2 pasageri nu aveau eliberate bilete de călătorie. 
 
▪️De asemenea, poliţiştii au depistat în acelaşi loc un bărbat în vârstă de 48 de ani, care conducea un microbuz, efectuând transport public regulat pe ruta Ploieşti- Puchenii Mari, transportând în picioare, un număr de 8 persoane peste limita numărului de locuri admis. 
 
▪️În jurul orei 07:00, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 47 de ani din municipiul Bucureşti, care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursa:IJP Prahova